Vintervedlikehold

Det er nesten umulig å gjøre alle til lags samtidig

─Når det snør som aller verst blir det mange timer i traktoren for å få unna alt. Når det laver ned er det nesten umulig å gjøre alle fornøyd, poengterer daglig leder i Bryn Bydrift, Harald Brekke.

Krevende i perioder

Det er ingen hemmelighet at snøen ikke faller jevnt gjennom hele vinteren. Ofte kommer det svært mye på en og samme gang og det er da mannskapet i Bryn Bydrift virkelig får noe å bryne seg på.

Bryn-Bydrift-Broyter-vei-for-vaksinering-3

─Det er jo en kjensgjerning at du kjenner på litt dårlig samvittighet for å ikke strekke til i de aller mest hektiske periodene. Vi har noen ganske fastsatte prioriteringer som vi er nødt til å forholde oss til.

−Samfunnskritisk infrastruktur som brannstasjon, sykehus og veinettet rundt disse må prioriteres aller høyest. Derfor er det dessverre slik at boligfeltene ofte ender i andre rekke på prioriteringslisten, noe vi selvsagt håper at folk har forståelse for, poengterer Brekke.

Berømmer de ansatte

Bryn Bydrift har om lag 20 sjåfører tilgjengelige for oppdrag til enhver tid. I de mest hektiske periodene jobber de døgnet rundt.

─Mannskapene mine er utrolig dyktige i jobben de gjør, de står på dag og natt og gir seg ikke før jobben er gjort. De begynner brøytingen på kvelden og arbeider stort sett hele natta gjennom. Når det snør mye hender det at vi er i drift i over ett døgn i strekk, forklarer Brekke.

Bryn-Bydrift-Broyter-vei-for-vaksinering-8

Får mange telefoner

Telefonen til Harald er rødglødende når det laver ned som aller verst. I perioder er han tilgjengelig døgnet rundt.

─ Det blir mange spørsmål over telefon. Enkelte ringer for å spørre når vi kjører i akkurat deres gate. Dette blir jo veldig vanskelig å svare på siden det er avhengig av hvor mye snø og hvor fort den kommer.

─Om vi brøyter svært nøye, så bruker vi dobbelt så lang tid, men da er det noen som ikke får sin gate brøytet i det hele tatt fordi vi ikke rekker over alt. Om vi kjører for fort så risikerer vi å ikke gjøre det godt nok. Det er slike prioriteringer du må gjøre hele veien, men jeg kan forsikre deg om at vi gjør vårt aller beste for å komme i mål, avslutter Brekke.

Les også: nabolaget gikk sammen om brøyting i Kongsbergs bratteste bakkeTrenger ditt nabolag hjelp til brøyting, strøing eller feiing? Ta gjerne kontakt via kontaktskjemaet nedenfor.

Kontakt

Fyll inn kontaktskjemaet nedenfor dersom du har spørsmål eller ønsker mer informasjon om tjenestene vi tilbyr.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.