Brøyter vei for massevaksinering på gamle HiBu

I kulissene jobbes det iherdig for å gjøre klart til massevaksineringen av et stort antall mennesker. Bryn Bydrift har fra Kongsberg kommune fått oppdraget med å gjøre klar parkeringsplassen ved den gamle høyskolen på Raumyr.

Parkettgulv

Når massevaksineringen om noen uker for alvor kommer i gang er det viktig å ha infrastrukturen på plass. Kongsberg kommune og en rekke andre aktører arbeider i disse dager på spreng for å gjøre alt klart ved det gamle høgskolebygget.

Bryn-Bydrift-Broyter-vei-for-vaksinering-3

Her skal det bli parkettgulv, i hvert fall nesten. Vi skal sørge for at området skal være klart for å ta imot et stort antall mennesker til vaksinering. Da er vi nødt til å rydde bort snøen, forklarer daglig leder i Bryn Bydrift, Harald Brekke.

─ Særlig i begynnelsen, vil det komme mange mennesker i risikogruppene hit for vaksinering. Da må selvfølgelig plassen være ryddet og klar, også for de som er avhengig av rullestol eller rullator for å ta seg frem. I tillegg til å rydde plassen for snø kommer vi også til å strø med grus, poengterer Brekke.

Bryn-Bydrift-Broyter-vei-for-vaksinering-5

Skal sette 120 vaksinedoser i timen

Beredskapsplanlegger Odd J. Resser fra Kongsberg kommune forteller at de er godt i gang med planleggingen av vaksineringsarbeidet. Om kun kort tid vi kommunen være klar for å sette de første dosene ved det gamle høgskolebygget på Raumyr.

─ Kongsberg har 27 000 innbyggere og av disse er det ca 20 000 som vi regner med kommer til å motta vaksinen. Alle som vaksineres skal ha to doser, så for Kongsberg sin del blir dette totalt 40 000 vaksinedoser. Vi legger opp til et løp der vi kan sette 120 doser i timen, forklarer Resser.

Slik foregår vaksineringen i Kongsberg.

Bryn-Bydrift-Broyter-vei-for-vaksinering-10

Har bestilt rullatorkvalitet

For at vaksineringen skal gå så smertefritt som mulig har kommunen bestilt rullatorkvalitet når det gjelder brøytingen av parkeringsplassen ved gamle HiBu. Statsbygg låner ut det gamle høgskolebygget kostnadsfritt til Kongsberg kommune.

─ Vi kikket på hvilke aktører som allerede hadde brøyting i området. Siden Bryn Bydrift allerede har gatene på Raumyr ble det et naturlig å forespørre de om brøyting av plassen. Vi måtte likevel gjennomføre enkelte hasteprosedyrer for anskaffelse av dette oppdraget.

─ Jeg synes også at Statsbygg absolutt fortjener en klapp på skulderen for at de var villige til å låne ut bygget kostnadsfritt til oss. Andre bygg som Skrimhallen eller Kongsberghallen ble også tatt med i vurderingen, men dette hadde gått på bekostning av barne- og ungdomsidretten. Noe vi er glade for at vi slipper, avslutter Resser.

Les også: I tjeneste for PK Eiendom i snart 30 år

Bryn-Bydrift-Broyter-vei-for-vaksinering-8Trenger ditt nabolag hjelp til brøyting, strøing eller feiing? Ta gjerne kontakt via kontaktskjemaet nedenfor.

Kontakt

Fyll inn kontaktskjemaet nedenfor dersom du har spørsmål eller ønsker mer informasjon om tjenestene vi tilbyr.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.